Ministarstvo obrane RH

Otvorenje Središta za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini

U vojarni „Josip Jović“ u Udbini održat će se otvorenje novog Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, modernih Šepurina za današnje izazove Hrvatske vojske

U vojarni “Josip Jović” u Udbini u petak, 13. rujna 2019. održat će se svečano otvorenje novoustrojenog Središta za razvoj vođa “Marko Babić”.

Središte za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini ustrojava se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika “Damir Tomljanović Gavran” koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. godine do 2000. godine, čiji je idejni začetnik bio general Ante Gotovina.

Predviđeno je da će svečanosti u Udbini nazočiti predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina te brojni vojni i civilni uzvanici.

Nakon svečanog otvorenja, održat će se atraktivna vojna vježba pripadnika Središta za razvoj vođa, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga i Pukovnije vojne policije, a predviđen je i obilazak Zapovjedništva i smještajnih kapaciteta Središta te taktičko-tehničkog zbora opreme koja će biti korištena u obuci u Središtu za razvoj vođa.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za navedeni događaj da dođu u petak, 13. rujna 2019. u vojarnu “Josip Jović” u Udbini, najkasnije do 8.30 sati te da svoj dolazak prijave na e-mail: infor@morh.hr, najkasnije do četvrtka, 12. rujna do 15.00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske/osobne iskaznice i broj mobitela.

Osoba za kontakt je bojnica Mirjana Kiš, mob: 098/911-0180.