Petnaesti susret najtežih vojnih invalida Domovinskog rata

Tradicionalni susret najtežih vojnih invalida Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, koji svake godine organizira udruga “Bedem ljubavi 1991”, održan je 11. listopada u Domu Hrvatske vojske u Zagrebu. Petnaestom druženju pridružila se i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

“Vi zaslužujete svu našu ljubav i poštovanje, ali i svu brigu i pozornost Vlade Republike Hrvatske, tko god bio na čelu i u sastavu Vlade”, izjavila je premijerka najtežim ratnim vojnim invalidima, napomenuvši da ih je i ovaj put željela osobno pozdraviti, te je ujedno zahvalila članicama “Bedema ljubavi” na trudu u organizaciji tih susreta, kojima je i sama svake godine nazočila, kao i Udruzi hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine na zajedničkom radu i pruženoj potpori. Premijerka je istaknula da iako predstoje godine odricanja, briga o 100-postotnim invalidima prve skupine, hrvatskim ratnim vojnim invalidima i hrvatskim braniteljima ostaje u potpuno istom okviru.  
Predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI-a I. skupine Đuro Glogoški zahvalio je premijerki Kosor na dolasku, istaknuvši kako je time pokazala dosljednost u odnosu prema najtežim invalidima, te da je to još jedan znak da najteži hrvatski ratni vojni invalidi nisu i neće biti zaboravljeni.
“Dragi naši branitelji, naši invalidi, i ove godine vam hoću reći – vi ste naš najveći ponos”, istaknula je predsjednica udruge Bedem ljubavi 1991. Ljerka Pavić. Naglasila je kako udruga Bedem ljubavi 1991. ima tu sreću što ih poznaje i što im može pokazati svoju ljubav.
Uz premijerku Kosor, susretu najtežih vojnih invalida Domovinskog rata nazočili su i državni tajnici ministarstava obrane te obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Pjer Šimunović, Stjepan Adanić i Krunoslav Mesarić, a u prigodnom programu sudjelovala je i Klapa HRM-a “Sveti Juraj”.