Počela hodnja pripadnika HV-a prema vojarni u Puli | Foto: MORH

Počela hodnja pripadnika HV-a prema vojarni u Puli

Pripadnici Hrvatske vojske počeli hodnju prema vojarni u Puli koja će nositi naziv “Hrvatski branitelji Istre”

Pripadnici Hrvatske vojske u jutarnjim satima postrojavanjem ispred zgrade Čakavskog sabora u istarskom Žminju u utorak, 12. studenog 2019. započeli su dvodnevnu hodnju prema vojarni u Puli koja će nositi naziv “Hrvatski branitelji Istre”.

Zapovjednik Obavještajne pukovnije Glavnog stožera OSRH pukovnik Zvonimir Rogić tom je prigodom poručio: “Tijekom višemjesečnog angažmana Hrvatske vojske na izgradnji vojarne “Hrvatski branitelji Istre”, naša postrojba je stekla mnogo prijatelja među vama Istrijanima, a ova hodnja iz srca Istre, iz Žminja, predstavlja poveznicu Hrvatske vojske i Istre.

U petak, 15. studenog ćemo otvoriti Središte u novoj vojarni Hrvatski branitelji Istre, kao posljednju destinaciju projekta Vlade povratka Hrvatske vojske u gradove. Obzirom na istaknuti doprinos Istre u Domovinskom ratu, odlučeno je da upravo Istra bude nova destinacija za ovakvu postrojbu visokog razvojnog potencijala. Naše Središte za besposadne zrakoplovne sustave neće biti izolirani otok u Istri, nego postrojba koja će živjeti u sinergiji sa svojim narodom”.

Hodnja pripadnika HV-a prema vojarni u Puli, Vodnjan | Foto: MORH

Bojnik Mravunac: Povratkom vojske u Pulu otvara se mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta za pripadnike HV-a s područja Istre

Početku hodnje pripadnika Središta za besposadne zrakoplovne sustave nazočio je načelnik općine Žminj Željko Plavčić i predstavnici  braniteljskih udruga.

U Svetvinčentu pripadnici SBZS-a zapalit će svijeće kod groba blaženog Miroslava Bulešića i poginulog branitelja Dušana Bulešića te obići kaštel Grimini.

Po dolasku u Vodnjan, obići će crkvu Sv. Blaža u kojoj se čuvaju relikvije 250 kršćanskih svetaca.

Hodnja pripadnika HV-a prema vojarni u Puli, Vodnjan | Foto: MORH

Hodnja se odvija kroz dvije etape, a zapovjednik Središta za besposadne zrakoplovne sustave bojnik Zvonimir Mravunac istaknuo je kako povratak Hrvatske vojske na područje Istarske županije predstavlja počast i priznanje hrvatskim braniteljima koji su dali neizmjeran doprinos u borbi za hrvatsku samostalnost i neovisnost.

“Ovim povratkom vojske u Pulu otvara se mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta za pripadnike HV-a s područja Istre što će u konačnici zasigurno rezultirati zadovoljstvom i srećom naših vojnika i njihovih obitelji. I ja sam osobno jako sretan jer ću konačno biti sa svojom obitelji” , kazao je bojnik Mravunac i objasnio kako je zadovoljan vojnik – spreman vojnik.

Naime, projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu realiziran je u suradnji Ministarstva obrane s lokalnom zajednicom, Gradom Pulom i Istarskom županijom.

Podsjetimo kako je izvrsna suradnja Ministarstva obrane s Gradom Pulom i Istarskom županijom potvrđena i na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem održanom 4. studenog u Ministarstvu obrane, gdje je izraženo zadovoljstvo povratkom Hrvatske vojske u Pulu.

Počela hodnja pripadnika HV-a prema vojarni u Puli | Foto: MORH