Počela završna hodnja polaznika Središta za razvoj vođa | Foto: OSRH

Počela završna hodnja polaznika Središta za razvoj vođa

Na trasi dugoj 88 kilometara, 44 polaznika će zajedno s instruktorima i popratnim osobljem proći područjem tri županije: Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske

Polaznici 7. naraštaja obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić” započeli su završnu hodnju od Udbine do Knina u utorak 9. svibnja 2023. godine.

Završna hodnja kruna je njihove šestotjedne obuke u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini, tijekom koje su usavršili borbene vještine, sposobnost vođenja i psihofizičku izdržljivost u otežanim uvjetima i stresnim situacijama s ciljem da stečene kompetencije prenose i primjenjuju u svojim postrojbama.

Na trasi dugoj 88 kilometara, 44 polaznika će zajedno s instruktorima i popratnim osobljem proći područjem tri županije: Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske.

Hodnju su započeli u vojarni “Josip Jović” u Udbini, nakon čega su zapalili svijeću pod križom i primili blagoslov u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini te nastavili dalje trasom prema Gračacu i Otriću.

Njihov dolazak na kninsku tvrđavu očekuje se u srijedu 10. svibnja 2023. godine oko 15 sati, gdje će im biti uručene diplome i značke o uspješno završenoj obuci, a najbolji polaznik dobit će samokres HS-9 s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Počela završna hodnja polaznika Središta za razvoj vođaPočela završna hodnja polaznika Središta za razvoj vođaPočela završna hodnja polaznika Središta za razvoj vođaPočela završna hodnja polaznika Središta za razvoj vođa