Početak izgradnje vojne ambulante “ROLE 1” na VP “Eugen Kvaternik” na Slunju

Polaganjem kamena temeljca na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju započet će radovi na izgradnji vojne ambulante “ROLE 1”

Polaganje kamena temeljca za izgradnju vojne ambulante “ROLE 1” na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju održat će se u srijedu, 25. studenoga 2020. godine, s početkom u 11.15 sati.

Radove na izgradnji vojne ambulante izvodit će pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske i pripadnici inženjerijskih postrojbi vojske SAD-a, a izgradnju financira Vlada SAD-a.

Otvaranju radova nazočit će izaslanik ministra obrane državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH ujedno zamjenik načelnika GS OS RH general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić i veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Nj.E. Robert Kohorst sa suradnicima.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja da dođu u srijedu, 25. studenoga 2020. do 10.30 sati na prijavnicu na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” Slunj, odakle će biti prevezeni na lokaciju gradilišta na poligonu. Dolazak je potrebno najaviti na e-mail: infor@morh.hr, do utorka, 24. studenoga 2020. do 16.00 sati.

Kontakt osoba za navedeni događaj je časnica za odnose s javnošću Hrvatske kopnene vojske, satnica Marija Tomić, mob: 091/194-0160.