Polaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplome | Foto: MORH/ T. Brandt

Polaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplome

Dodjelom diploma i znački na Kninskoj tvrđavi završila je šestotjedna obuka 7. naraštaja polaznika obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”

Polaznicima 7. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, Zapovjedništva za obuku “Fran Krsto Frankopan” nakon završne 88 kilometara duge hodnje od Udbine do Knina u srijedu 10. svibnja 2023. na Kninskoj tvrđavi uručene su značke i diplome.

Na uspješno završenoj obuci polaznicima je čestitao izaslanik i posebni savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka. “Znam da ste prošli šest tjedana teške obuke i da ste stekli nova znanja i vještine. Zato vas molim kad se vratite u svoje postrojbe da ta znanja i vještine prenesete mladim pripadnicima jer ste vi budućnost Hrvatske vojske”, rekao je Ušljebrka.

Zapovjednik HKoV-a general-pukovnik Boris Šerić polaznicima obuke čestitao je na uspješnom završetku obuke koja je okrunjena dvodnevnom hodnjom. “Kninska tvrđava kao simbol pobjede u Domovinskom ratu odabrana je za ovu svečanost. Uspješnim završetkom vrlo zahtjevne obuke došli ste do svojevrsne pobjede i time sebi i drugima dokazali da ste spremni izdržati sve napore koje se pred vas postave kako bi uspješno izvršili zadaću”, poručio je general-pukovnik Šerić.

Najboljim polaznikom sedmog naraštaja proglašen je skupnik Stipan Stažnik koji je nagrađen samokresom HS s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

“Bez kolega i prijatelja s kojima sam prošao kroz cijelu obuku ovo ništa ne bi bilo ostvarivo. Radio sam najbolje što sam mogao i znao. To su prepoznali instruktori i ostali polaznici, ali svi su među nama najbolji”, s ponosom je rekao skupnik Stažnik koji naglašava kako će povratkom u postrojbu nastojati primjenjivati naučena znanja i vještine.

Izazovnu i vrlo zahtjevnu obuku za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” završila su 44 polaznika sedmog naraštaja, među kojima i jedna žena, a njihovim završetkom do danas je obuku uspješno završilo 407 pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske.

Svečanoj završnoj ceremoniji u Kninu nazočili su izaslanik i posebni savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Valentin Skroza, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadir Dražen Batrnek, prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec i drugi.

Polaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplomePolaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplome