Posebna regulacija prometa u Zagrebu povodom obilježavanja Dana HV-a

Zbog obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske u Gradu Zagrebu će od utorka, 25. svibnja do ponedjeljka, 31. svibnja vrijedit posebna regulacije prometa

Zbog obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske koje se obilježava 28. svibnja, u Gradu Zagrebu će od utorka, 25. svibnja u 19:00 sati do ponedjeljka, 31. svibnja do 20:00 sati vrijedit posebna regulacije prometa i parkiranja vozila.

Posebna regulacija prometa bit će na sljedećim lokacijama:

Ulica Florijana Andrašeca i Kranjčevićeva ulica

U utorak 25. svibnja u 19 sati do ponedjeljka, 31. svibnja do 20 sati uvodi se zabrana zaustavljanja i parkiranja u Kranjčevićevoj ulici na parkirališnim mjestima uz pješačko-kolni ulaz na stadion.

Od srijede, 26. svibnja od 18 sati do petka, 28. svibnja do 21 sat uvest će se zabrana zaustavljanja i parkiranja na parkirališnim mjestima s lijeve i desne strane Ulice Florijana Andrašeca i Kranjčevićeve ulice od Brozove do Badalićeve ulice.

U četvrtak, 27. svibnja od 13 do 21 sati i u petak, 28. svibnja od 12 do 21 sati, uvest će se zabrana prometovanja motornih vozila Ulicom Florijana Andrašeca i Kranjčevićevom ulicom od Brozove do Badalićeve ulice, osim za vozila s posebnom dozvolom.

U četvrtak, od 13 do 21 sati i petak, od 12 do 21 sati, na snazi će biti povremena zabrana prometovanja motornih vozila i tramvaja u trajanju do 30 minuta raskrižjem Ulice Florijana Andrašeca, Tratinske i Kranjčevićeve tijekom prolaska svečanih postroja u odlasku iz smjera Ulice Florijana Andrašeca prema stadionu u Kranjčevićevoj i u povratku.

ŠRC Jarun

Od srijede, 26. svibnja pa do nedjelje 30. svibnja do 20 sati uvodi se zabrana zaustavljanja i parkiranja na području ŠRC Jarun u Aleji Matije Ljubeka, od ulice Hrgovići do Ulice Hrvatskog sokola.

Od četvrtka, 27. svibnja do subote, 29. svibnja između 6 sati i ponoći uvodi se zabrana prometovanja motornih vozila na području RŠC Jarun u Aleji Matije Ljubeka od ulice Hrgovići do Ulice Hrvatskog sokola.

U petak, 28. svibnja od 8 do 15 sati također se privremeno uvodi korištenje parkirališnog prostora u Ulici don Petra Šimića u zoni crkve Sveta Mati Slobode.

Trg Republike Hrvatske

U petak 28. svibnja, od 6 do 18 sati na snazi će biti zabrana zaustavljanja i parkiranja na parkirališnim mjestima sa zapadne strane Trg Republike Hrvatske, od Savske ceste do Frankopanske ulice, a ukida se i taksi stajalište na zapadnom dijelu Trga Republike Hrvatske.