Posjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obrane | Foto: MORH/ J. Kopi

Posjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obrane

Banožić je istaknuo važnost međunarodne suradnje koju ima Ministarstvo obrane

Ministar obrane Mario Banožić susreo se u petak 20. svibnja 2022. u Ministarstvu obrane s polaznicima 22. stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Banožić je istaknuo važnost međunarodne suradnje koju Ministarstvo obrane ima kako u multilateralnom formatu u okviru NATO-a i EU-a i drugih regionalnih inicijativa i foruma, tako i u bilateralnom formatu. Poručio je: “Sigurnost i obrana ključno je područje ostvarivanja stabilnosti izgradnjom pouzdanih i čvrstih partnerstva i savezništva s prijateljskim zemljama, jačanjem diplomatskih odnosa i održavanjem dijaloga.”

Načelnica Diplomatske akademije Lada Muraj izjavila je: “Ovo je važan dio obrazovanja budućih diplomata. Područje obrane i sigurnosti i diplomacija usko su povezani i zato je naša suradnja iznimno bitna. Važno je da mladi, budući diplomati saznaju čime se bavite, ali je jednako tako važno i da su djelatnici Ministarstva obrane upućeni u naš studij i u druge obuke koje radimo.”

U okviru sastanka polaznicima i rukovodstvu Diplomatske akademije održane su dvije prezentacije: “Rad Ministarstva obrane i Uprave za obrambenu politiku” koju je održala ravnateljica Uprave za obrambenu politiku Dunja Bujan Šujster te “Struktura i zadaće Oružanih snaga RH koju je održala načelnica Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH brigadna generalica Gordana Garašić.

Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske bavi se obrazovanjem diplomata, ali i službenika onih institucija državne uprave Republike Hrvatske u čijem je djelokrugu rada i međunarodna suradnja. Obrazovanje se provodi kroz temeljne diplomatske tečajeve – Jednogodišnji stručni diplomatski studij i Dvomjesečni diplomatski tečaj, ali i kroz brojne druge diplomatske seminare, tečajeve i predavanja.

Posjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obranePosjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obranePosjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obranePosjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obranePosjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obranePosjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obranePosjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obranePosjet 22. naraštaja Diplomatske akademije Ministarstvu obrane