Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-u | Foto: MORH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-u

Modernizacija i opremanje Hrvatske ratne mornarice jedan je od prioriteta Vlade RH, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sa suradnicima i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem sa suradnicima boravio je u utorak 28. studenog 2023. godine u prvom radnom posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu.

Ovom prigodom, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić zahvalio je pripadnicima Hrvatske ratne mornarice na profesionalnom obavljanju zadaća te rekao:

Hrvatska je pomorska zemlja, a naši mornari časno čuvaju Jadran te štite prava i interes Republike Hrvatske na moru, što je od iznimnog značaja u vrijeme narušene globalne sigurnosne situacije”.

Također, istaknuo je kako Vlada RH provodi modernizaciju i opremanje svih grana Hrvatske vojske, pa tako i Hrvatske ratne mornarice. “Jedan od bitnih projekata modernizacije Hrvatske ratne mornarice je izgradnja obalnih ophodnih brodova čiji će dovršetak i uvođenje u operativnu uporabu unaprijediti postojeće sposobnosti Hrvatske ratne mornarice, stoga će Ministarstvo obrana i Vlada poduzeti sve da se dovrši projekt gradnje četiriju obalnih ophodnih brodova”, rekao je ministar obrane.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli prezentirali su dostignuća i izazove Hrvatske ratne mornarice.

U okviru radnog posjeta, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić obišao je Operativno središte Hrvatske ratne mornarice, objekt Voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a, obalni ophodni brod OOB-31 Omiš i brod RTOP-12 Kralj Dmitar Zvonimir.

Također, poginulim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice odana je počast polaganjem cvijeća u Spomen sobi poginulim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-uPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HRM-u