Foto: MORH / T. Brandt

Povratak 8. HRVCON-a iz misije “Odlučna potpora” u Afganistanu

Pripadnici 8. HRVCON-a u NATO misiji potpore miru “Odlučna potpora” (Resolute Support) u Afganistanu stigli suu vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu…

Pripadnici osmog hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru “Odlučna potpora” (“Resolute Support”) u Afganistanu stigli su u srijedu, 26. rujna 2018. godine u ranim jutarnjim satima u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu.

S pripadnicima Hrvatske vojske iz Afganistana su se vratili i pripadnici Vojske Crne Gore, Armije Makedonije, Oružanih snaga Albanije te Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Uz članove obitelji, pripadnike 8. HRVCON-a dočekao je direktor Glavnog stožera OSRH viceadmiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec te ostali predstavnici Hrvatske vojske.

Viceadmiral Hranj pripadnicima kontingenta zaželio je dobrodošlicu, naglasivši kako je iza njih još jedna misija koja će služiti na čast i ponos domovini.
“Sudjelovanjem u misiji u Afganistanu još ste jednom potvrdili da pripadamo zajednici profesionalnih i obučenih vojski na čiju potporu naši građani, saveznici i parteri mogu uvijek računati. Podigli ste kriterij izvrsnosti na jednu novu višu razinu,” poručio je Hranj.

Foto: MORH / T. Brandt

Zapovjednik 8. HRVCON-a brigadir Branko Tubić zahvalio je pripadnicima kontingenta na dobro i profesionalno odrađenoj zadaći te je izrazio zadovoljstvo zbog sretnog povratka u domovinu. Istaknuo je kako su sve zadaće odrađene izuzetno profesionalno, o čemu govore i brojne pohvale te da je zbog toga jako ponosan.

“Profesionalnost, ozbiljnost i predanost radu te poštivanje i uvažavanje kulturoloških razlika bili su jamstvo da će sve zadaće biti izvršene na visokoj razini,” zaključio je Tubić.

U ovoj prigodi pripadnicima 8. HRVCON-a direktor Glavnog stožera OSRH viceadmiral Robert Hranj dodijelio je pohvale i nagrade, a posebnu pohvalu i nagradu načelnika Glavnog stožera OSRH za najboljeg dočasnika Oružanih snaga za travanj 2018. dobio je desetnik vojni specijalist Stanislav Dujmović.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3050″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”100″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]