Foto: MORH/ T. Brandt

Poziv školama povodom 30. obljetnice VRO Maslenica

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, Ministarstvo obrane i Oružane snage RH u subotu 21. siječnja 2023. godine, od 9 do 16 sati organiziraju izložbu vojne opreme i naoružanja u Zadru na Trgu kneza Višeslava (parkiralište Relja) za građane i posjetitelje grada Zadra.

Tom prigodom, zainteresirani posjetitelji imat će priliku razgledati borbeno oklopno vozilo Patria, Panzer haubicu PzH 2000, vozilo MRAP M-ATV, tenk M-84, bespilotnu letjelicu i ostalo pješačko naoružanje Oružanih snaga RH i MUP-a.

Također, u subotu 21. siječnja 2023. u 14.30 sati planiran je letački program akrobatske skupine Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” iznad zadarske rive.

Mlađi posjetitelji zainteresirani za karijeru u Hrvatskoj vojsci moći će se iz prve ruke informirati o programu dragovoljnog vojnog osposobljavanja, sveučilišnim studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, o studijskom programu Vojno pomorstvo, kao i o zanimanju vojnog pilota.

Ljubazno vas molimo da informirate Vaše učenike o navedenom događanju te da ih potaknete da u slobodno vrijeme, samostalno ili u pratnji profesora, učitelja ili roditelja, posjete izložbu vojne opreme i naoružanja i poprate nastup “Krila Oluje”.