Predstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EU

U Ministarstvu obrane, u utorak 12. siječnja, održano je predstavljanje Vodiča kroz europsku sigurnosnu i obrambenu politiku (ESOP) čiju je hrvatsku verziju državnom tajniku MORH-a Pjeru Šimunoviću uručio veleposlanik Republike Francuske Jerome Pasquier

Vodič je 2005. godine uredilo Francusko predstavništvo pri Političkom i sigurnosnom odboru EU, prvi puta je nadopunjen 2006. godine, a posljednju verziju Vodiča iz 2008. godine, na hrvatski je preveo Mario Jurić iz Ureda vojnog izaslanika pri Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Državni tajnik Šimunović i francuski veleposlanik Pasquier ovom prigodom potpisali su i zajedničko pismo kojim se nadležne institucije u RH obavještavaju o njegovoj primjeni i dostupnosti na internet stranicama Ministarstva obrane RH. Uz predstavnike MORH-a i francuskog veleposlanstva, predstavljanju Vodiča  nazočili i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH na čelu sa ravnateljem Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku, Aleksandrom Heinom.

Vodič kroz europsku sigurnosnu i obrambenu politiku pruža uvid u Europsku sigurnosnu i obrambenu politiku kao dio Zajedničke vanjske i sigurnosne  politike EU te omogućuje adekvatno upoznavanje djelatnika MORH-a, OS RH-a i drugih institucija u RH s ovim segmentom zajedničkih politika EU.

Predstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EUPredstavljen Vodič kroz sigurnosnu i obrambenu politiku EU