Prezentacija bespilotnih letjelica Orbiter 3

Prezentacija bespilotnih letjelica u protupožarnom izviđanju

Prezentacija besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3” koji se koriste u sklopu izviđanja i ranog otkrivanja požara

Prezentacija korištenja besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3” koji se koriste u sklopu izviđanja i ranog otkrivanja požara u sklopu Protupožarne sezone 2019., održat će se u petak, 19. srpnja 2019. godine, s početkom u 10.00 sati.

U Situacijskom središtu Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama zapovjednik vojnih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH ujedno i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH brigadni general Krešo Tuškan održat će prezentaciju o oluzi i značaju besposadnih zrakoplovnih sustava „Orbiter 3“ u Protupožarnoj sezoni 2019.

Nakon prezentacije u Divuljama, u 10.30 sati predviđen je odlazak medija organiziranim prijevozom do lokacije u šibenskom zaleđu gdje će se održati prikaz polijetanja i slijetanja bespilotne letjelice.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za navedeni događaj da dođu u petak, 19. srpnja 2019. u prostorije Državne vatrogasne intervencijske postrojbe – sjedište Divulje, Put vojarne Divulje 18, Kaštel Štafilić, najkasnije do 9.45 sati te da svoj dolazak prijave na email: infor@morh.hr do četvrtka, 18. srpnja do 15.00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf, spotter), broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.