Prezentacija remontiranih helikoptera Mi-171Sh na Plesu

Prezentacija završetka remonta helikoptera Mi-171Sh iz sastava Eskadrile višenamjenskih helikoptera HRZ-a održat će se u ponedjeljak, 23. rujna na Plesu

Prezentacija završetka remonta helikoptera Mi-171 Sh iz sastava Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva održat će se u ponedjeljak, 23. rujna 2019. u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu s početkom u 10 sati.

Prezentaciji će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić i drugi visoki uzvanici.

Riječ je o deset helikoptera Mi-171Sh Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na kojima je uspješno proveden remont, operativni su stigli u postrojbu, imaju sve tražene sposobnosti i koriste se u obavljanju zadaća. Ovi helikopteri koriste se za humanitarne akcije pružanja pomoći civilnim institucijama kroz akcije potraga i spašavanja, hitne medicinske letove, prijevoz organa za transplantaciju, gašenje požara te u NATO operaciji potpore miru KFOR.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu u ponedjeljak, 23. rujna 2019., najkasnije do 9,35 sati te da svoj dolazak obavezno najave na e-mail: infor@morh.hr do nedjelje, 22. rujna 2019. do 18.00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj osobne ili novinarske iskaznice i kontakt broj.