Prigodno druženje povodom Dana Hrvatske vojske i Dana državnosti | Foto: UNIFIL

Prigodno druženje povodom Dana Hrvatske vojske i Dana državnosti

Povodom Dana Hrvatske vojske i Dana državnosti hrvatski predstavnik iz misije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) brigadir Ivica Sertić, prošlog tjedna organizirao je prigodno druženje za članove Stožera te časnike Liaison branch zapovjedništva misije

Povodom Dana Hrvatske vojske i Dana državnosti hrvatski predstavnik iz misije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) brigadir Ivica Sertić, prošlog tjedna organizirao je prigodno druženje za članove Stožera te časnike Liaison branch zapovjedništva misije.

Druženje je uveličao načelnik stožera zapovjedništva misije UNIFIL iz Oružanih snaga Francuske Republike brigadni general Bruno Helluy.

U prigodnom obraćanju brigadir Ivica Sertić zahvalio se nazočnima na odazivu. “Republika Hrvatska uspješno se obranila od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu u kojem je Hrvatska vojska ostvarila veličanstvenu pobjedu. Danas je Republika Hrvatska ravnopravna članica Europske unije i NATO-a, a od nedavno je i članica schengenskog prostora te Europske monetarne unije ostvarivši time sve svoje strateške ciljeve”, rekao je brigadir Sertić.

Pozvao je kolege da posjete jednu od najljepših turističkih destinacija u Europi. Na događaju su nazočili časnici iz 15-tak zemalja.