Pripadnice 11. HRVCON-a u Poljskoj osvojile 1. mjesto na turniru u odbojci | Foto: 11. HRVCON-a u Poljskoj

Pripadnice 11. HRVCON-a u Poljskoj osvojile 1. mjesto na turniru u odbojci

Pripadnice hrvatskog kontingenta u finalu su odmjerile snage s pripadnicima Sjedinjenih Američkih Države te odnijele uvjerljivu pobjedu i osvojile prvo mjesto na turniru

Pripadnice 11. hrvatskog kontingenta koji se nalazi u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence), u subotu 11. ožujka 2023. osvojile su prvo mjesto na II. međunarodnom odbojkaškom turniru koji je održan u sportskoj dvorani Osnovne škole “General Józef Bem” u Bemowo Piskie.

Na turniru su sudjelovale pripadnice oružanih snaga iz četiri ekipe: Hrvatske (s dvije američke pripadnice), Rumunjske, Poljske i Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon pobjede u prvom kolu protiv Poljske, u drugom kolu protiv Rumunjske, u finalu su pripadnice hrvatskog kontingenta odmjerile snage s pripadnicima Sjedinjenih Američkih Države te odnijele uvjerljivu pobjedu i osvojile prvo mjesto na ovom turniru.

Osim za odmjeravanje snaga u odbojci, ovo je bila i prilika za druženje te stjecanje poznanstava među pripadnicima oružanih snaga koji su dio Borbene grupe.

Pripadnice 11. HRVCON-a u Poljskoj osvojile 1. mjesto na turniru u odbojci | Foto: 11. HRVCON-a u Poljskoj