Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečaju | Foto: spc. K. Brown i npr M. Streitenberger

Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečaju

Trojica pripadnika 11. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj uspješno su završili britanski trotjedni Tečaj za potencijalne dočasnike (Potential Non-Commissioned Officer – PNCO)

Trojica pripadnika 11. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj uspješno su završili trotjedni Tečaj za potencijalne dočasnike (Potential Non-Commissioned Officer – PNCO) koji su provodili britanski pripadnici Royal Lancers, postrojbe Princa od Walesa.

Osim hrvatskih pripadnika, na tečaju su sudjelovali pripadnici američkih, britanskih i poljskih oružanih snaga. Od ukupno 40 prijavljenih, tečaj je uspješno završilo 17 pripanika, među kojima su i pripadnici HRVCON-a, vojnik Kristijan Šejić i pozornik Krešimir Tomljanović iz Topničko raketne pukovnije i razvodnik Goran Mihaljević pripadnik Vojne policije, dokazavši tako visoku razinu fizičke i psihičke spremnosti.

Tečaj je trajao od 27. veljače do 17. ožujka 2023. Proveden je u cilju stjecanje najviših kompetencija zapovijedanja, primjene stečenog znanja kroz vježbe na terenu te u cilju razvoja osobina vođe. Kroz tečaj se razvijaju sposobnosti upravljanja, zapovijedanja i vođenja. Uspješnim završetkom ovog tečaja pripadnici britanskih oružanih snaga inače stječu svoj prvi dočasnički čin.

Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečajuPripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj na PNCO tečaju