Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na obuci prednjih motritelja VBS 3| Foto: 11. HRVCON

Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na obuci prednjih motritelja VBS 3

Na simulatoru su pripadnici uvježbavali poziv za vatru koju su demonstrirali na vojnom poligonu Bemowo Piskie

Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence), od 13. do 15. veljače 2023. sudjelovali su na obuci prednjih motritelja VBS 3 (Virtual battle simulator 3) u suradnji sa britanskim pripadnicima. Na navedenom simulatoru pripadnici su uvježbavali poziv za vatru koju su demonstrirali kasnije na vojnom poligonu Bemowo Piskie.

S obzirom da su pripadnici kontingenta, desetina za rukovanje vatrom Samohodne haubičke bitnice 155mm iz sastava Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske, u Hrvatskoj prošli tečaj obuke prednjeg motritelja, ovo je bila izvrsna prilika za razmjenu znanja i iskustva s pripadnicima drugih oružanih snaga te upoznavanje taktika, tehnika i procedura unutar Borbene grupe.

Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na obuci prednjih motritelja VBS 3Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na obuci prednjih motritelja VBS 3Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na obuci prednjih motritelja VBS 3Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na obuci prednjih motritelja VBS 3Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na obuci prednjih motritelja VBS 3