Pripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje | Foto: 12. HRVCON/ J. Bobinac

Pripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Polaganjem 32 lampiona za 32. godišnjicu pada grada Vukovara 12. HRVCON je odao počast svim žrtvama Vukovara 

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pripadnici 12. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj su u petak, 17. studenoga 2023., polaganjem 32 lampiona za 32. godišnjicu pada grada Vukovara odali počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje. Lampioni su položeni ispred zgrade u kojoj borave pripadnici hrvatskog kontingenta u Poljskoj.

Tim povodom je u subotu 18. studenoga 2023. u bazi Bemowo Piskie održana kratka prezentacija u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na kojoj su sudjelovali pripadnici ostalih nacija na čelu sa zapovjednikom Borbene grupe Poljska pukovnikom Timothyjem W. Deckerom.

Vojni kapelan američkog kontigenta gospodin Michael Ohama održao je kratku molitvu za sve poginule i nestale branitelje, žrtve Vukovara i Škabrnje, mjesta koja su na poseban način urezana u hrvatsku povijest, a također je i održana sveta misa u crkvi sv. Alberta Chmielowskog u mjestu Bemowo Piskie u službi poljskog kapelana gospodina Grzegorza Lacha.

U sklopu obilježavanja 13 pripadnika 12. HRVCON-a istrčali su 32 kilometra za 32. obljetnicu vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu, čime su odali pijetet svim poginulim braniteljima koji su nesebično dali svoj život braneći našu domovinu.

Žrtve Domovinskog rata i branitelji heroji uvijek su i uvijek će biti u mislima hrvatskog vojnika. Njihova hrabrost i snaga podsjećaju nas da trebamo čuvati vrijednosti i slobodu koja je, uz velike žrtve, proizašla iz Domovinskog rata.

Pripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ŠkabrnjePripadnici 12. HRVCON-a obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje