Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanje | Foto: 13. HRVCON/ M. Trnokop

Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanje

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj proveli su topničko gađanje iz samohodnih haubica PzH2000

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence) proveli su 18. lipnja 2024. godine na vojnom poligonu Bemowo Piskie, topničko gađanje iz samohodnih haubica PzH2000.

Cilj gađanja je bilo uvježbavanje bitnice 13. HRVCON-a te demonstracija mogućnosti pružanja vatrene potpore Hrvatske vojske u međunarodnom okružju. Na samom gađanju kao promatrači nazočili su pripadnici oružanih snaga Rumunjske i Sjedinjenih Američkih Država koji su izrazili zadovoljstvo prikazanim gađanjem.

Na vježbi je sudjelovala bitnica PzH2000 s četiri posade te je provedeno sedam vatrenih zadaća. Posada i cjelokupna bitnica pokazali su iznimnu brzinu i preciznost te visok stupanj uvježbanosti.

Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanjePripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanjePripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanjePripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanjePripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanjePripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj proveli topničko gađanje