Foto: 2.HRVCON

Pripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u Poljskoj

Pripadnici Borbene grupe NATO ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, a tako i pripadnici 2. hrvatskog kontingenta sudjelovali su tijekom proteklog tjedna u programu i brojnim svečanostima kojima je obilježen poljski praznik Dan ustava

Pripadnici Borbene grupe NATO ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, a tako i pripadnici 2. hrvatskog kontingenta sudjelovali su tijekom proteklog tjedna u programu i brojnim svečanostima kojima je obilježen poljski praznik Dan ustava.

Pripadnici 2. HRVCON-a sudjelovali su na taktičko-tehničkim zborovima u Gizyckom i Grajewu, gdje su imali prigodu zajedno s kolegama iz Rumunjske, Velike Britanije i SAD-a pokazati dio svoje opreme i družiti se s lokalnim stanovništvom.

Isto tako, na polumaratonu u Wegorzewu sudjelovalo je i 70 pripadnika NATO Borbene grupe, a među njima i petorica pripadnika 2. HRVCON-a. Za njih četvoricu ovo je prvi put da trče ovoliku udaljenost, a obzirom da je teren bio zahtjevan, svladavanje 21 kilometra za manje od dva sata bio je izazov i veliki uspjeh za sve.

Dan ustava obilježava se u Poljskoj 3. svibnja, na dan kada je 1791. godine napisan prvi ustav te zemlje, ujedno i prvi moderni ustav u Europi.

Pripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u PoljskojPripadnici 2. HRVCON-a na obilježavanju Dana ustava u Poljskoj