Cilj pješačkog gađanja bila je potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta | Foto: 8. HRVCON

Pripadnici 8. HRVCON-a proveli pješačko gađanje u Poljskoj

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta proveli su pješačko gađanje u ponedjeljak 22. studenoga i utorak 23. studenoga 2021. iz jurišne puške VHS, samokresa HS 9 i puškostrojnice M 84 na vojnom poligonu Bemowo Piskie u Republici Poljskoj.

Cilj pješačkog gađanja bila je potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta, a ovo je bilo ujedno i završno pješačko gađanje budući da se hrvatskom kontingentu bliži kraj rotacije u Republici Poljskoj.

Podsjetimo, 8. hrvatski kontingent sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u sastavu međunarodne Borbene grupe Poljska s misijom pružanja vatrene potpore.

Borbena grupa smještena je na sjeveroistoku Republike Poljske, integrirana je u sastav 15. mehanizirane brigade vojske Republike Poljske, a čine ju pripadnici oružanih snaga Republike Hrvatske, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a koja je ujedno i vodeća nacija unutar Borbene grupe.

Pripadnici 8. HRVCON-a proveli pješačko gađanje u PoljskojPripadnici 8. HRVCON-a proveli pješačko gađanje u PoljskojPripadnici 8. HRVCON-a proveli pješačko gađanje u PoljskojPripadnici 8. HRVCON-a proveli pješačko gađanje u Poljskoj2021-11-23-HRVCON-gadjanje (3)Pripadnici 8. HRVCON-a proveli pješačko gađanje u Poljskoj