Pripadnici HRM-a sudjelovali u akciji pošumljavanja | Foto: HRM

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice sudjelovali u akciji pošumljavanja

U akciji je posađeno oko četiri tisuće novih stabala, a sudjelovalo je 20 pripadnika Hrvatske ratne mornarice

Dvadeset pripadnika Hrvatske ratne mornarice sudjelovalo je zajedno sa oko dvije stotine volontera u akciji pošumljavanja održanoj na širem području Žrnovnice u subotu i nedjelju, 24. i 25. listopada 2020. godine.

Akcija je održana pod strogim epidemiološkim mjerama i uz ograničen broj volontera, a u njoj je posađeno oko četiri tisuće novih stabala.

Najveću volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije pod imenom “Boranka” organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s Hrvatskim šumama i Hrvatskom gorskom službom spašavanja. Tijekom protekle tri godine pošumljavalo se na području Splita, Žrnovnice, Mosora, Sitnog Donjeg, Zvjezdanog sela na Mosoru, Kučina, Zadra i Makarske. U akciji je do sada sudjelovalo ukupno 6300 volontera, a posađeno je više od 60 000 stabala.

Pripadnici HRM-a sudjelovali u akciji pošumljavanjaPripadnici HRM-a sudjelovali u akciji pošumljavanjaPripadnici HRM-a sudjelovali u akciji pošumljavanjaPripadnici HRM-a sudjelovali u akciji pošumljavanjaPripadnici HRM-a sudjelovali u akciji pošumljavanja