Foto: HCK

Pripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križa

U humanitarnoj akciji „Uz nas niste sami – za dostojanstven život“, kojom HCK obilježava svoj 140. rođendan u HNK sudjelovali su i pripadnici HV-a

Humanitarna akcija „Uz nas niste sami – za dostojanstven život“, kojom Hrvatski Crveni križ obilježava svoj 140. rođendan, održana je u nedjelju, 21. listopada 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a u call centru sudjelovali su i pripadnici Hrvatske vojske.

Tim se povodom okupilo gotovo 600 osoba koje su, zajedno s gledateljima pred televizijskim ekranima, u dvosatnom programu pratile nastup poznatih glazbenih izvođača, kao i svjedočanstva starijih osoba koje žive u neodgovarajućim uvjetima. Upravo je za njih 140 i organizirana ova humanitarna akcija, a brojne poznate osobe javljale su se na telefone tijekom cijele večeri u call centru kako bi se prikupilo što više sredstava za stare i nemoćne u potrebi.

Podršku humanitarnoj akciji koju su zajednički organizirali Hrvatski Crveni križ i Hrvatska radiotelevizija pružili su, među ostalima, i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministri Milan Kujundžić i Tomislav Medved te ministrica Nada Murganić. Među predstavnicima Oružanih snaga RH koji su sudjelovali u toj hvalevrijednoj akciji bili su pripadnici Zapovjedništva za potporu (ZzP) – zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mladen Fuzul, koji je ujedno bio izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH, zapovjednik Bojne za opskrbu ZzP-a brigadir Bruno Špoljar i časnica za odnose s javnošću ZzP-a satnica Ines Grossi, kao i pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – bojnik Ivica Markač, kapetan Canadaira CL-415 te satnik Ivan Papak, kopilot Canadaira CL-415.

Humanitarnoj akciji odazvali su se i poznati glazbenici te su svoj doprinos u call centru dale su i brojne druge osobe iz javnog života, a pripadnici Hrvatske vojske i ovom prigodom su, kao i mnogo puta do sada, pokazali spremnost u akcijama pomoći narodu u nevolji.

Pripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križaPripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križaPripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križaPripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križaPripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križaPripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križa