Pripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanja | 12. HRVCON/ J. Bobinac

Pripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanja

Treće mjesto u konkurenciji u utrci na 10 km osvojio hrvatski vojnik Roberto Lukinić, koji je pokazao iznimnu spremnost na 5. Festivalu trčanja

Pripadnici 12. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane Prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj 17. rujna 2023. sudjelovali su na 5. Festivalu trčanja u Ciechanowu, samo jednoj od niza sportskih manifestacija na kojima sudjeluju hrvatski vojnici u Republici Poljskoj.

Nakon četiri godine pauze, Festival trčanja vratio se u Ciechanów. U nedjelju 17. rujna održano je 5. izdanje sportske manifestacije za trkače. Sudionici polumaratona – trke na 21 km te utrke na 10 km trčali su ulicama ovog grada, smještenog sjeverno od Varšave i nekih stotinjak kilometara udaljenog od lokacije razmještaja hrvatskog kontingenta.

Na obje utrke sudjelovalo je ukupno 360 što civila što vojnika i vojnikinja trkača.

U glavnim utrkama sudjelovao je međunarodni tim spomenute NATO aktivnosti pa su se na startnim listama, između ostalih, našli vojnici NATO borbene skupine iz Sjedinjenih Američkih Država, Rumunjske, Velike Britanije, Poljske i Hrvatske. 5. Festival trčanja u Ciechanówu organizirala je gradska vijećnica Ciechanówa u suradnji s ostalim gradskim subjektima.

Iako je zaista na ovakvim događajima prvenstveno važno sudjelovati u što većem broju i pokazati volju i sportski duh, nije zanemarivo istaknuti kako je visoko treće mjesto u konkurenciji u utrci na 10 km osvojio hrvatski vojnik Roberto Lukinić, koji je pokazao iznimnu spremnost i omogućio da hrvatski stijeg opet bude zamijećen u respektabilnom društvu NATO saveznika. Na ovoj sportskoj manifestaciji ukupno je prisustvovalo jedanaest pripadnika 12. HRVCON-a te su svi uspješno završili trku i plasirali se visoko na sveukupnoj ljestvici.

Pripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanjaPripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanjaPripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanjaPripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanjaPripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanjaPripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanjaPripadnici HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na Festivalu trčanja