Pripadnicima HRZ-a dodijeljene potvrde o završetku tečaja francuskog jezika | Foto: MORH/ F. Klen

Pripadnicima HRZ-a dodijeljene potvrde o završetku tečaja francuskog jezika

Nakon potpisivanja strateškog partnerstva Francuske i RH, organiziran je tečaj francuskog jezika za pripadnike HRZ-a koji odlaze na obuku u Francusku

U vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu je u petak 4. studenog 2022. godine održana dodjela potvrda o završetku tečaja francuskog jezika koji su pohađali pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Naime, nakon potpisivanja strateškog partnerstva Francuske i Hrvatske, organiziran je tečaj francuskog jezika za pripadnike HRZ-a koji uskoro odlaze na obuku u Francusku. Cilj održanog tečaja bio je upoznavanje francuskog jezika, koristeći tzv. FLE metode (Tendances i En avant).
Uz zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadnog generala Michaela Križaneca sa suradnicima, uručenju potvrda pripadnicima HRZ-a nazočio je i veleposlanik Republike Francuske Gael Veyssiere.

U ovoj prigodi tako su još jednom su potvrđeni izvrsni bilateralni odnosi i obrambena suradnja između dvije države te uvjerenje u uspješan nastavak suradnje i obuke pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovsta u Francuskoj.

Pripadnicima HRZ-a dodijeljene potvrde o završetku tečaja francuskog jezika | Foto: MORH/ F. Klen