Pripadnik HRM-a upućen u operaciju EU NAVFOR MED SOPHIA | Foto: HRM / M. Sirišćević

Pripadnik HRM-a upućen u operaciju EU NAVFOR MED SOPHIA

Pripadnik HRM-a kapetan korvete Vjekoslav Periša upućen je u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u operaciju potpore miru EU NAVFOR MED SOPHIA

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice kapetan korvete Vjekoslav Periša upućen je u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine u operaciju potpore miru EU NAVFOR MED SOPHIA.

Uoči odlaska u operaciju SOPHIA, kapetana korvete Perišu, koji će krajem siječnja preuzeti dužnost u Zapovjedništvu snaga operacije, u kojoj HRM sudjeluje od rujna 2017. godine, primio je načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić.

U prigodnom obraćanju, komodor Dojkić poželio je kapetanu korvete Periši puno uspjeha u ovom profesionalnom izazovu te siguran povratak u domovinu. 

Također, istaknuo je kako je iznimno zadovoljan dosadašnjim doprinosom pripadnika HRM-a u operacijama i misijama diljem svijeta poručivši: “Potrebno je dati svoj maksimum, u prilog što kvalitetnijoj provedbi zadaća te uvijek biti odgovoran i profesionalan”.

Pripadnik HRM-a upućen u operaciju EU NAVFOR MED SOPHIA | Foto: HRM / M. Sirišćević

Kapetan korvete Vjekoslav Periša rođen je 4. kolovoza 1973. u Šibeniku. Završio je Pomorski fakultet u Splitu sa zvanjem diplomiranog inženjera pomorskog prometa. U Oružane snage RH pristupa 2002. godine. Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman“ u Zagrebu završava intergransku zapovjedno-stožernu školu te niz tečajeva u zemlji i inozemstvu. Kapetanu korvete Periši ovo je drugi angažman u operacijama potpore miru. U HRM-u je obnašao razne dužnosti: od raketno-topničkog časnika, zamjenika zapovjednika ophodnog broda, zamjenika zapovjednika 2. divizijuna Obalne straže RH te voditelja operativnog tima u Operativnom središtu HRM-a. U operaciju potpore miru SOPHIA odlazi sa dužnosti voditelja Odsjeka za pomorsku situacijsku sliku i analitiku mornaričkog operativnog središta.

Pripadnik HRM-a upućen u operaciju EU NAVFOR MED SOPHIA | Foto: HRM / M. Sirišćević