Foto: Arhiva MORH/ HRZ

Pripadnik HV-a helikopterom HRZ-a prevezen na nastavak liječenja iz Italije u Hrvatsku

Pripadnik HV-a raspoređen u NATO Združeno zapovjedništvo snaga u Napulju, ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila izvan službe upravljajući osobnim automobilom

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u utorak, 24. kolovoza 2021. godine prevezen je iz Talijanske Republike u Republiku Hrvatsku pripadnik Hrvatske vojske, koji je bio raspoređen u NATO Združenom zapovjedništvu snaga u Napulju (Joint Force Command Naples – NFCNP), a u sklopu nastavka liječenja ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se dogodila izvan službe.
Nakon prometne nesreće koja se dogodila 30. srpnja 2021., pripadnik HV-a bio je zadržan na daljnjim pretragama i liječenju u bolnici Santa Maria Della Grazie u Pozzuoliju u Italiji, a osim drugih pripadnika HV-a koji su pružili potrebnu potporu članovima njegove obitelji, potporu su pružili i djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, kao i djelatnici NATO zapovjedništva. Nakon procjene liječničkog tima da je moguć transport pripadnika HV-a, prijevoz se odvio u pratnji medicinskog tima iz sastava Zapovjedništva za potporu (dva liječnika i jedan medicinski tehničar) te jednog medicinskog tehničara iz KB „Sveti Duh“ u Zagrebu gdje će pripadnik HV-a nastaviti daljnje liječenje.