Pripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u Poljskoj | Foto: 13. HRCVCON/ M. Trnokop

Pripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u Poljskoj

Pripadnici 13. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj proveli su pripremno gađanje iz osobnog naoružanja na vojnom poligonu Bemowo Piskie

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj, proveli su 11. i 12. lipnja 2024. godine na vojnom poligonu Bemowo Piskie u pripremno gađanje iz osobnog naoružanja: jurišne puške VHS-2 na rednom broju 3 i 4 i samokresa HS-9 na rednom broju 2 i 3 te pripremno gađanje iz strojnice FN MAG na rednom broju 3.

U gađanju sa VHS-2 i HS-9 sudjelovali su i pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i Rumunjske iz sastava Borbene grupe Poljska (Battle Group Poland). Prije samog gađanja održana je prezentacija o taktičko tehničkim karakteristikama samokresa HS-9 i jurišne puške VHS-2 te obuka o rukovanju sa VHS-2 i HS-9.

Cilj bojevog gađanja bila je potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj.

Pripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u PoljskojPripremno gađanje iz osobnog naoružanja u NATO aktivnosti u Poljskoj