Promocija knjiga i vojno izdavačke djelatnosti HVU-a

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski”, u četvrtak, 11. ožujka održana je promocija knjiga i vojno izdavačke djelatnosti HVU-a. Predstavljena su tri naslova: “Kratak pregled vojnih djelovanja u Domovinskom ratu”, autora generala u mirovini Rajka Rakića i prof. dr. sc. Branka Dubravice, “Međunarodni ekonomski odnosi i geopolitička slika svijeta”, autora prof. dr. sc. Luke Brkića, te  izabrani radovi polaznika Ratne škole, Zapovjedno stožerne škole i Časničke škole HVU-a pod nazivom “Zbornik izabranih radova polaznika vojnih izobrazbi za 2008”.

Predstavljanu knjiga i vojno izdavačke djelatnosti HVU-a nazočili su državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, predstavnici GS OS RH, HVU-a, vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac i predstavnici sveučilišne zajednice.
U svom obraćanju ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov istaknuo je važnost ovakvih događanja, kao i značaj vojno izdavačke djelatnosti kako za OS RH, tako i za širu zajednicu.  
O predstavljenim djelima govorili su njihovi autori i recenzenti, a u kulturnom dijelu programa kadet Jure Jajčanin recitirao je pjesme iz svoje zbirke pjesama.
Nakon predstavljanja knjiga, gosti su obišli izložbu vojno-stručne literature izdane na HVU, koju je postavilo Središte za izdavaštvo i multimediju HVU-a, kao i izložbu o sudjelovanju pripadnika OS RH u mirovnim misijama, koju je postavio Vojni muzej Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.