Promocija knjige Danijela i Snježane Borović “Prelet za Hrvatsku”

Knjiga govori o legendarnom preletu pilota Danijela Borovića avionom MiG 21 početkom Domovinskog rata iz ondašnje JNA u Hrvatsku 

Promocija knjige “Prelet za Hrvatsku” autora Danijela i Snježane Borović, održat će se u utorak, 11. veljače 2020. s početkom u 15:00 sati u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” u Zagrebu.

Riječ je o knjizi koja govori o herojskom pothvatu umirovljenog pukovnika HRZ-a pilota Danijela Borovića koji je 4. veljače 1992. godine iz zrakoplovne baza JNA Željava, unatoč brojnim izazovima, borbenim avionom MiG-21 uspješno sletio u 92. zrakoplovnu bazu Pula te Hrvatskoj stavio na raspolaganje prvi nadzvučni borbeni zrakoplov MIG-21bis. 

U znak sjećanja na legendarni prelet, avion MiG-21 pukovnika Borovića smješten je na ulazu u vojarnu u Puli kao vojni eksponat.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u Ministarstvo obrane, Trg kralja Petra Krešimira IV/1 u utorak, 11. veljače 2020. najkasnije do 14,45 sati te svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr, najkasnije do utorka, 11. veljače 2020 do 12,00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) broj osobne ili novinarske iskaznice i broj mobitela.