Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2 | Foto: MORH/ T. Brandt

Na VP “Eugen Kvaternik” održana vježba na zemljištu “Pauk 22/2”

Cilj vježbe bio je ocjenjivanje sposobnosti i obučenosti Borbene grupe mehaniziranog pješaštva III čiji su nositelji pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja od 16. do 23. rujna 2022. godine održana je vježba na zemljištu pod nazivom “Pauk 22/2”, s ciljem provjere sposobnosti i ocjenjivanja obučenosti 2. mehanizirane satnije 3. mehanizirane bojne Pauci, Gardijske mehanizirane brigade.

Druga mehanizirana satnija imala je zadaću provedbe napada uz poražavanje neprijatelja i izbijanje na krajnju crtu napredovanja u svrhu ovladavanja dodijeljenim područjem.
Osim provedbe napada, pripadnici 2. mehanizirane satnije pokazali su sposobnosti i vještine u postupcima vođenja postrojbe, taktičkom kretanju, posjedanju taktičkog područja prikupljanja (TPP) te u provedbi konsolidacije i reorganizacije.

Zapovjednik satnije satnik Marko Domazet Lošo na kraju vježbe izrazio je zadovoljstvo pripadnicima koji su sudjelovali u vježbi. “Iznimno sam zadovoljan moralom i zalaganjem pripadnika u vježbi. Unatoč svim vremenskim neprilikama koje su nas zadesile, uspješno smo izvršili svoju zadaću”, rekao je satnik Domazet Lošo.

Zapovjednik 2. mehaniziranog voda, 2. mehanizirane satnije poručnik Nikola Šušnjara rekao je kako je vježba odrađena profesionalno i na visokoj razini: “Ljudi su uvijek najbolji dio ovakvih vježbi i bez iznimke uvijek daju sve od sebe”.

Treća mehanizirana bojna Pauci Gardijske mehanizirane brigade nositelj je Borbene grupe mehaniziranog pješaštva III, koja je namjenski organizirana višerodovska postrojba. Vježba “Pauk 22/2” bila je zadnja generalna proba za završno ocjenjivanje Borbene grupe koje će se održati u listopadu ove godine.

Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2