Provedeno topničko gađanje na Slunju | Foto: OSRH

Provedeno topničko gađanje na Slunju

Topničko raketna bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade provela je topničko bojevo gađanje na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” Slunj

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” Slunj u srijedu 26. listopada 2022. godine Topničko raketna bojna Gardijske oklopno – mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske provela je topničko bojevo gađanje.

Gađanje je provela bitnica Samohodnih višecijevnih lansera raketa sa svojim temeljnim oružjem, lanserima raketa 122mm GRAD, a uvježbavane su taktike, tehnike i procedure u sklopu provedbe zadaća sa popisa zadaća važnih za misiju.

Pripreme za gađanje započele su u rujnu ove godine kroz provedbu ocjenjivanja pojedinaca, desetina i vodova. Za nove pripadnike postrojbe ovo je bila kruna obuke, gdje su u okviru provedbe svojeg prvog bojevog gađanja pokazali da su uspješno savladali sve svoje zadaće te da je postrojba usmjerena na podizanje razine znanja i sposobnosti svih pripadnika.

Sve aktivnosti nadzirane su i praćene od strane stožera Topničko raketne bojne i predstavnika stožera Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Provedeno topničko gađanje na SlunjuProvedeno topničko gađanje na SlunjuProvedeno topničko gađanje na SlunjuProvedeno topničko gađanje na SlunjuProvedeno topničko gađanje na SlunjuProvedeno topničko gađanje na Slunju