Prva dvojica pripadnika OS RH otputovali u područje misije UN-a na Golanskoj visoravni

Temeljem odluke Hrvatskog sabora od 28. 03 2008. godine o sudjelovanju pripadnika OS RH u mirovnoj misiji UN-a UNDOF na Golanskoj visoravni, prva dvojica pripadnika OS RH, satnik Željko Perić i natporučnik Dražen Mužinić, upućeni su 13. svibnja 2008. godine u područje misije. Oni će obavljati poslove stožernih časnika, a upućeni su na razdoblje od godine dana.

Oko stotinu pripadnika OS RH u lipnju ove godine zamijenit će slovačke vojnike u sklopu austrijske bojne. Mirovna misija UNDOF osnovana je Rezolucijom VS UN-a 350., od 21. svibnja 1974. godine a njezina glavna zadaća je nadziranje prekida vatre između Izraela i Sirije.
Zapovjedništvo UNDOF-a smješteno je u kampu Faouar, a u Damasku je smješten ured, u sastavu misije sudjeluje 1047 vojnog osoblja, uz potporu 57 vojnih promatrača UNTSO-a (United Nations Truce Supervision Organization), 40 pripadnika civilnog međunarodnog osoblja, te 95 pripadnika lokalnog civilnog osoblja. Države davateljice snaga u misiji UNDOF: Austrija, Kanada, Indija, Japan, Poljska i Slovačka.