Indonezijsko izaslanstvo na čelu s prvim tajnikom Wasanom Adijem Nugrahom u službenom posjetu Obalnoj straži | Foto: MORH / D. Mišić

Posjet izaslanstva Veleposlanstva Republike Indonezije Hrvatskoj ratnoj mornarici

Indonezijsko izaslanstvo na čelu s prvim tajnikom Wasanom Adijem Nugrahom u službenom posjetu Obalnoj straži

Prvi tajnik veleposlanstva Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Wasana Adi Nugraha boravio je u utorak, 5. studenog 2019. u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu, u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici. Indonezijsko izaslanstvo primio je zapovjednik Obalne straže RH komodor Milan Blažević.

Tijekom radnog sastanka razgovaralo se o funkcioniranju Obalne straže RH, te je tom prigodom indonezijskom izaslanstvu održana prezentacija o organizacijskoj strukturi, misiji, odgovornostima i zadaćama te koordinaciji iste s drugim tijelima državne uprave koji sudjeluju u zaštiti nacionalnih interesa na Jadranskom moru. U tom kontekstu, indonezijsko izaslanstvo iskazalo je interes za funkcioniranje Obalne straže unutar Oružanih snaga RH.

Također, razgovaralo se i o procedurama djelovanja i odgovornosti na moru te o djelovanju iste unutar EU i izazovima koji predstoje, posebno po ulasku u Schengen.

Na kraju sastanka prvi tajnik veleposlanstva Indonezije Nugraha zahvalio je komodoru Blaževiću na gostoprimstvu te istaknuo važnost stečenih spoznaja za unaprjeđenje funkcioniranja Obalne straže Republike Indonezije.