Pukovniku Puhalu uručena Medalja za zasluge Sjedinjenih Američkih Država | Foto: Veleposlanstvo SAD-a

Pukovniku Puhalu uručena Medalja za zasluge Sjedinjenih Američkih Država

Riječ je o medalji koja je dodijeljena za doprinos u jačanju obrambene suradnje između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske

Pukovniku Ivanu Puhalu 13. veljače 2024. godine u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu uručena je Medalja za zasluge (The Meritorious Service Medal) Sjedinjenih Američkih Država za doprinos u jačanju obrambene suradnje između SAD-a i Republike Hrvatske, tijekom obavljanja dužnosti pomoćnika vojnog izaslanika RH u SAD-u.

Medalju je pukovniku Puhalu uručila veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes koja je tom prigodom naglasila kako je obrambena suradnja između SAD-a i Republike Hrvatske na najvišem nivou do sada te da će se razvijati i dalje.

Veleposlanica je zahvalila pukovniku Puhalu na dosadašnjem doprinosu u jačanju obrambene suradnje između SAD-a i Hrvatske te na uzornoj službi zaželjevši mu sve najbolje u budućem radu.

Pukovnik Puhalo zahvalio je na dodijeljenoj medalji i iskazanoj počasti naglasivši kako će mu ova medalja biti poticaj za daljnji rad i predstavljanje Republike Hrvatske u međunarodnom okruženju.

Na svečanom uručenju sudjelovao je zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Siniša Jurković s predstavnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te američki izaslanik obrane brigadir Scott McLearn sa djelatnicima vojnog ureda, kao i brojni pripadnici Veleposlanstva SAD-a.

Pukovniku Puhalu uručena Medalja za zasluge Sjedinjenih Američkih DržavaPukovniku Puhalu uručena Medalja za zasluge Sjedinjenih Američkih DržavaPukovniku Puhalu uručena Medalja za zasluge Sjedinjenih Američkih Država