"Pume" odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade | Foto: MORH/ J. Kopi

“Pume” odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

Natjecanje za najbolji borbeni tim slijedi tradiciju i iskustva stečena na natjecanjima najboljih desetina, rekao je voditelj natjecanja prvi dočasnik GOMBR-e časnički namjesnik Mladen Stanković

Na vojnom poligonu u Gašincima provedeno je trodnevno natjecanje za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade na kojemu su pobijedili pripadnici 2. oklopno mehanizirane bojne “Pume”.

Na natjecanju su sudjelovali pripadnici Vojno obavještajne satnije, 1. oklopno mehanizirane bojne “Sokolovi”, 2. oklopno mehanizirane bojne “Pume”, Protuzračne obrane, Zapovjedne satnije, Tenkovske bojne “Kune”, Topničko raketne bojne, Logističke satnije, Satnije veze i Inženjerske bojne.

Uz pobjednike, pripadnike 2. oklopno mehanizirane bojne “Pume”, drugo mjesto pripalo je pripadnicima Vojno obavještajne satnije, dok su treće mjesto zauzeli pripadnici 1. oklopno mehanizirane bojne “Sokolovi”.

“Natjecanje za najbolji borbeni tim slijedi tradiciju i iskustva stečena na natjecanjima najboljih desetina, ali i nove sposobnosti hrvatskog vojnika stečene u okviru borbeno usredotočene obuke u postrojbama OS RH”, rekao je prvi dočasnik Gardijske oklopno- mehanizirane brigade časnički namjesnik Mladen Stanković, koji je bio i glavni voditelj natjecanja. Objasnio je kako je svaka učinkovita postrojba čvrsti čvor u kojoj svaki pripadnik zna osobine i sposobnosti drugih pripadnika te zbog toga najslabiji član tima uvijek definira snagu tog tima, što je i temelj ovakvih natjecanja.

Naime, ovo natjecanje kroz dva natjecateljska dana i čitav niz radnih točaka želi pokazati koji je borbeni tim GOMBR-e najbolji i koji ima najspremnije pripadnike i najsposobnije vođe.

Vođa pobjedničkog tima satnik Ivan Gerenčir, maratonac i sudionik jednog od najtežih individualnih vojnih natjecanja, Memorijala bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku, potvrdio je koliko je teško natjecanje za najbolji borbeni tim, ali je i pojasnio da se timskim duhom i upornošću svaki izazov može nadići te je na taj način i vodio svoj tim do pobjede.

Pripadnik 2. oklopno mehanizirane bojne “Pume” desetnik Stjepan Novoselec koji inače sudjeluje na raznim vojnim natjecanjima potvrdio je kako za ovakav tip napora natjecatelj mora biti uvijek u formi te se nekoliko mjeseci prije samog natjecanja treba fizički pripremiti za specifičnosti ovakvog tipa natjecanja.

Svim sudionicima natjecanja se obratio načelnik stožera i zamjenik zapovjednika GOMBR-e brigadir Davor Josip Babić koji je rekao da je svrha ovog natjecanja razvijanje i održavanje pobjedničkog mentaliteta istaknuvši kako se nikada ne smije zaboraviti da je Hrvatska vojska pobjednička vojska te da pobjednički mentalitet mora biti dio mentalnog sklopa svakog hrvatskog vojnika.

'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade'Pume' odnijele pobjedu na natjecanju za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno-mehanizirane brigade