Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u Poljskoj | Foto: ROU Army CPT L. Burtica

Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u Poljskoj

Paljenjem svijeća i komemoracijom pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosi Ojačane prednje prisutnosti odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosi Ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj su sinoć, 17. studenoga 2020. paljenjem svijeća dužinom Vojnog poligona Bemowo Piskie i današnjom komemoracijom, 18. studenoga, odali počast žrtvama iz Domovinskog rata, povodom Dana sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Na Dan sjećanja, pripadnici kontingenta postrojili su se u sjedištu Borbene grupe Poljska i zajedno sa zapovjednicima i prvim dočasnicima postrojbi američkog, britanskog i rumunjskog kontingenta, te poljskim domaćinima odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Na taj su način naši saveznici iskazali odali počast hrvatskim braniteljima te poštovanje žrtvama hrvatskih branitelja i civila tijekom Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Nakon prigodne komemoracije, poručnik Tin Guštin održao je za pripadnike 6. HRVCON-a prezentaciju Vukovarske bitke. Zatim je održana sveta misa za sve žrtve iz Domovinskog rata, koju je predvodio vojni kapelan 6. hrvatskog kontingenta pater Daniel Čolo. Pater Čolo u svojoj je propovijedi naglasio našu obvezu svjesnog čuvanja i poštovanja svih koji s se žrtvovali za svoj narod i Domovinu, kao i na najveću žrtvu, onu koju je podnio Krist.

Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u PoljskojSpomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u Poljskoj