Svečana prisega 19. naraštaja kadeta Hrvatske vojske

Svečana prisega 19. naraštaja kadeta Hrvatske vojske

Svečana prisega kadeta i obilježavanje početka akademske godine sveučilišnih preddiplomskih i diplomskih studija održat će se u subotu 25. rujna 2021. na HVU-u

Svečana prisega 19. naraštaja kadeta Hrvatske vojske i obilježavanje početka akademske godine sveučilišnih preddiplomskih i diplomskih studija održat će se u subotu 25. rujna 2021. s početkom u 10:00 sati u vojarni “Petar Zrinski”, Ilica 256b u Zagrebu.

Svečanu prisegu položit će 104 kadeta, od kojih je 72 kadeta preddiplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, 22 kadeta integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Vojno pomorstvo te deset kadeta kandidata za vojne pilote. Školovanje započinje i deset kadeta iz partnerskih zemalja Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Kosova.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja da dođu u subotu 25. rujna na HVU najkasnije do 9:30 sati te da dolazak prijave na e-mail: infor@morh.hr, u petak 24. rujna do 20:00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela.

Ulaz je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću HVU-a pukovnik Zdravko Lovašen, mob: 099/250-2593.