Svečani doček 4. HRVCON-a iz Republike Poljske | HV / S. Herceg

Svečani doček 4. HRVCON-a iz Republike Poljske

U ovoj prigodi uručene su pohvale i nagrade za 15 pripadnika kontingenta koji su se posebno istaknuli svojim radom i zalaganjem

U vojarni “Bilogora” u Bjelovaru u srijedu, 20. studenoga 2019. godine održana je svečanost povodom dolaska 4. hrvatskog kontingenta iz NATO vođene aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj.

Svečanom dočeku nazočio je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Topničko-raketne pukovnije brigadir Marijan Cikuš, zapovjednik 4. HRVCON-a bojnik Predrag Srđenović i drugi.

Tijekom svog obraćanja, general Jurković je naglasio kako je 4. HRVCON izvršio sve zadaće koje su mu bile postavljene i iznimno dobro predstavljao Hrvatsku vojsku i Republiku Hrvatsku.

Bojnik Srđenović se zahvalio svim pripadnicima kontingenta, posebno obiteljima pripadnika kontingenta na potpori koju su pružali tijekom pripreme i provedbe aktivnosti i naglasio kako svi pripadnici 4. HRVCON-a mogu biti ponosni na uspješni izvršenu zadaću.

Na svečanosti koju je uveličala klapa “Bjelovar” uručene su pohvale i nagrade za 15 pripadnika kontingenta koji su se posebno istaknuli svojim radom i zalaganjem tijekom boravka u Republici Poljskoj.

Podsjetimo, 4. HRVCON NATO eFP upućen je u Republiku Poljsku u travnju 2019. godine, a u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država sudjelovao je uz pripadnike Oružanih snaga Poljske, Rumunjske i Ujedinjene Kraljevine, s prvenstvenom zadaćom zajedničkog uvježbavanja i razvijanja interoperabilnosti sa zemljama saveznicama.

[ngg src=”galleries” ids=”3807″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]