Svečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i Pločama | Foto: HRM / D. Mišić

Svečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i Pločama

Obilježavajući veliku obljetnicu osnutka HV-a dužni smo odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, rekao je kontraadmiral Raffanelli

Tridesetu obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske pripadnici Hrvatske ratne mornarice obilježili su u srijedu, 26. svibnja 2021. godine odavanjem počasti braniteljima poginulim u Domovinskom ratu te svečanim postrojavanjem u Splitu, Puli i Pločama.

Pripadnicima Hrvatske ratne mornarice postrojenim na platou ispred kipa svetog Nikole na sidrištu vojarne “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu prigodnim riječima obratio se zapovjednik, kontraadmiral Ivo Raffanelli.

Evocirajući sjećanja na povijesne događaje iz vremena Domovinskog rata i ustrojavanja Oružanih snaga RH kontraadmiral Raffanelli je istaknuo: “Ta će vremena zauvijek biti zapamćena kao vremena nacionalnog jedinstva i odlučnosti, snage i hrabrosti hrvatskog vojnika. Stoga, obilježavajući veliku obljetnicu osnutka Hrvatske vojske, prije svega dužni smo odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, svima onima koji su doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti, organiziranju i razvoju suvremenih Oružanih snaga. U tišini i s posebnim pijetetom odajemo počast svima koji su svoje živote položili na oltar domovine, utkali ih u našu sadašnjost i u budućnost naše djece.”

Čestitajući promaknutim, odlikovanim, pohvaljenim i nagrađenim, kontraadmiral Ivo Raffanelli je istaknuo: “Procesi transformacije i dalje traju, isto kao i procesi modernizacije, opremanja, stvaranja boljih uvjeta života i rada. Predanošću svom pozivu, stalnim učenjem i usavršavanjem izravno doprinosimo razvoju Hrvatske ratne mornarice i Oružanih snaga RH. Neka vaši uspjesi budu poticaj i svima nama za sve ono što ćemo još dati za dobrobit naše domovine i svih njenih građana.”

Nakon svečanog postrojavanja, dekan i vojni kapelan don Branimir Projić služio je misu zadušnicu za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Svečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i PločamaSvečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i Pločama