Taktičko-tehnički zbor na Jarunu

U povodu obilježavanja 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, na Rekreativno-športskom centru Jarun (prostor između ulaza Hrgovići i ulice Hrvatskog sokola), u petak, 27. i subotu, 28. svibnja, od 10 do 21 sat, bit će izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi OS RH i MUP-a

Tako će posjetitelji, između ostalog, moći razgledati BOV-borbeno oklopno vozilo „PATRIA“, tenk M-84, zrakoplov MIG-21, helikopter MI-8 MTV, helikopter Bell 206, avion AT-802 (Fire Boss), naoružanje, borbenu i neborbenu tehniku Hrvatske ratne mornarice, vozila LMW  IVECO i HMMW V – 1151, opremu koju koriste pripadnici Bojne za specijalna djelovanja, te vozila i opremu koju koriste pripadnici MUP-a. Tijekom TT zbora bit će postavljenja i izložba eksponata Vojnog muzeja MORH-a i Muzeja policije MUP-a koji će izložiti borbena vozila iz Domovinskog rata. Posjetitelji na Jarunu moći će razgledati i izdanja Hrvatskih vojnih glasila, kao i informirati se o projektima privlačenja osoblja u OSRH.

Na sam dan obilježavanja 20. obljetnice OSRH, u subotu, 28. svibnja, od 18,30 sati, posjetitelji će moći pratiti pokaznu vježbu Bojne za specijalna djelovanja OSRH i MUP-a, atraktivan letački program akro-skupine „Krila Oluje“, kao i ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne i hodni program Orkestra OSRH. Program na RŠC Jarun završit će koncertom na otvorenom Orkestra OS RH, Klape HRM-a “Sv. Juraj” i Klape MUP-a “Sv. Mihovil” na Malom Jezeru (Polivalentno igralište) s početkom u 20,00 sati.

Također, uz taktičko-tehnički zbor u subotu, 28. svibnja, od 10,00 sati, a u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, svoje proizvode predstavit će i 105 braniteljskih zadruga iz svih županija u RH.

Pozivamo građane da posjete RŠC Jarun, u petak, 27. i subotu, 28. svibnja od 10 do 21 sat i zajedno s nama obilježe 20. obljetnicu formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Osoba za kontakt je zamjenik načelnika Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a, pukovnik Dražen Jonjić, mob: 099/228 1878.

Taktičko-tehnički zbor na JarunuTaktičko-tehnički zbor na JarunuTaktičko-tehnički zbor na JarunuTaktičko-tehnički zbor na JarunuTaktičko-tehnički zbor na JarunuTaktičko-tehnički zbor na JarunuTaktičko-tehnički zbor na Jarunu