Tjedan Hrvatske vojske – preleti zrakoplova HRZ-a i ispaljivanje počasnih plotuna

U okviru programa središnje svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske planirano je ispaljivanje 30 svečanih plotuna i prelet aviona HRZ-a

Povodom svečanog obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u četvrtak, 27. svibnja i petak, 28. svibnja 2021. godine, u poslijepodnevnim satima, planirano je ispaljivanje plotuna na Medvedgradu i preleti zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zagreba.

Ispaljivanje 30 svečanih plotuna na Medvedgradu i prelet aviona planirani su u okviru programa središnje svečanosti obilježavanja 30. obljetnice Hrvatske vojske koji će se održati na stadionu NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici.

Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka, odnosno detonacija slabijeg intenziteta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Također, Ministarstvo obrane RH poziva i moli vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da tijekom četvrtka, 27. svibnja i petka, 28. svibnja 2021. godine, sukladno zakonskoj regulativi, ne koriste dronove na području Grada Zagreba, a zbog navedenih planiranih aktivnosti povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju.