Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba | Foto: HRZ/ Drago Vujević

Treća rotacija zračne sastavnice 36. HRVCON-a upućena na Kosovo

Treća, odnosno C rotacija zračne sastavnice 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je u petak 18. ožujka 2022. godine iz vojarne „Knez Trpimir“ iz Divulja u operaciju potpore miru NATO-a u Republici Kosovo KFOR (Kosovo Force).

Zapovjednik C rotacije zračne sastavnice 36. HRVCON-a, pripadnik 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila i kapetan posade na helikopteru Mi-8 MTV1 istaknuo je kako su pripadnici kontingenta dobro pripremljeni, iskusni i spremani za još jednu misiju. “Već dugi niz godina naši pripadnici daju potporu izgradnji i održavanju mira i stabilnosti u Republici Kosovo pod okriljem NATO-ove operacije. Naša je uloga uspješno izvršiti misiju te dostojanstveno i časno predstaviti našu domovinu. Svi pripadnici su pripremljeni, svi su testirani prije upućivanja i potpuno spremni krenuti kako bi dali svoj doprinos izgradnji i održavanju mira i stabilnosti u Republici Kosovo”, naglasio je.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmješten na području aerodroma Slatina u Prištini, je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

Treća rotacija zračne sastavnice 36. HRVCON-a upućena na KosovoTreća rotacija zračne sastavnice 36. HRVCON-a upućena na KosovoTreća rotacija zračne sastavnice 36. HRVCON-a upućena na KosovoTreća rotacija zračne sastavnice 36. HRVCON-a upućena na Kosovo