Treća sastavnica 39.C hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo | Foto: HRZ/ D. Vujević

Treća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo

Temeljna zadaća zrakoplovne sastavnice hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

Treća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je 18. rujna 2023. godine iz vojarne “Knez Trpimir” Divulje u operaciju potpore miru KFOR u Republici Kosovo.

Zapovjednik treće zrakoplovne sastavnice 39. HRVCON-a, bojnik Elvis Mišić iz 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kapetan posade na helikopteru Mi-171 Sh, kojemu je ovo peti odlazak u misiju na Kosovo istaknuo je kako je kontingent dobro pripremljen, iskusan i spreman za još jednu misiju gdje će dostojanstveno i časno predstavljati Hrvatsku.

Temeljna zadaća zrakoplovne sastavnice hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmješten na području aerodroma Slatina u Prištini, je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

Treća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoTreća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoTreća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoTreća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoTreća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta upućena na KosovoTreća zrakoplovna sastavnica 39. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo