Foto: HRZ i PZO/ D. Furdi

Tri Aitractora sudjelovala u gašenju požara kod Drniša

Tri Airtractora AT-802 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne Zemunik danas, u  nedjelju 31. srpnja 2016. sudjelovala su u gašenju požara na lokacij Radonić kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji.

 

Pilot Airtractora satnik Dažen Fudi kazao je kako je požar ugašen, a u dva sata djelovanja Airtractori su izbacili oko 40 vodenih bombi, odnosno oko 120 tona vode. „Gašenje je proteklo u dobroj  i koodiniranoj akciji tako da su Aitractori još jedanput pokazali punu učinkovitost i racionalnost uporabe zračnih snaga na ovom požarištu!, istaknuo je satnik Furdi.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 44 požarišta (po 13 u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj, 8 u Dubrovačko-neretvanskoj, 7 u Zadarskoj županiji, 2 u Istarskoj županiji i 1 u Primorsko-goranskoj županiji).