U Afganistanu svečano obilježen 5. kolovoza

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 16. obljetnica VRO “Oluja” svečano je obilježen i u misiji ISAF u Afganistanu, u kampovima “Cobra -Warehouse” u Kabulu, te “Marmal” i “Croatia” – Mike Spann kod Mazar-E-Sharifa, u kojima su smješteni pripadnici 17. HRVCON-a

U kampu “Croatia” – Mike Spann obilježavanje je započelo Svetom misom koju je predvodio vojni kapelan Branimir Projić, te je nastavljeno svečanim postrojavanjem svih sastavnica 17. HRVCON-a u području njihovog razmještaja, gdje su pročitane prigodne čestitke upućene iz Domovine te su uručene pohvale i nagrade.

Također, tom prigodom pripadnicima 17. HRVCON-a u kampovima “Croatia” – Mike Spann i Marmal obratio se zapovjednik, brigadir Blaž Beretin, koji se osvrnuo na događaje prije 16 godina te na ulogu hrvatske vojske i hrvatskih branitelja u provedbi VRO  “Oluja”. Svečanom obilježavanju u hrvatskim kampovima nazočili su i brojni predstavnici Afganistanske nacionalne armije, te predstavnici združenog zapovjedništva ISAF-a, regionalnih zapovjedništava ISAF-a te ostalih nacija koje sudjeluju u operaciji ISAF.

Proslava Dane pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 16. obljetnice VRO “Oluja” u hrvatskim kampovima bila je i prigoda za tradicionalnu dodjelu NATO ISAF medalja pripadnicima 17. HRVCON-a, za njihovo sudjelovanje u operaciji ISAF u Afganistanu.

U Afganistanu svečano obilježen 5. kolovozaU Afganistanu svečano obilježen 5. kolovozaU Afganistanu svečano obilježen 5. kolovozaU Afganistanu svečano obilježen 5. kolovozaU Afganistanu svečano obilježen 5. kolovozaU Afganistanu svečano obilježen 5. kolovozaU Afganistanu svečano obilježen 5. kolovozaU Afganistanu svečano obilježen 5. kolovoza