U galeriji 'Zvonimir' otvorena izložba 'Modro nebo' | Foto: MORH/ F. Klen

U galeriji “Zvonimir” otvorena izložba “Modro nebo”

Izložba je otvorena povodom obilježavanja 30 godina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Povodom obilježavanja 30 godina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u galeriji Ministarstva obrane “Zvonimir” u četvrtak 9. prosinca 2021. godine otvorena je izložba “Modro nebo”.

Na otvorenju izložbe voditelj galerije “Zvonimir” Zoran Batušić predstavio je djelo i rad autora izložbe, profesora Ivana Mustača zahvalivši svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj svečani trenutak, kako za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, tako i za profesora Mustača.

Izaslanik ministra obrane i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je profesoru Mustaču na posvećenosti i predanosti posljednih deset godina, što je rezultiralo otvorenjem ove velike i simbolične izložbe.

“Već pri prvom susretu sa slikama i pričom koju svaka krije, shvatio sam vrijednost ove izložbe. Naime, njezina vrijednost ne krije se u zrakoplovima, oznakama, rondelama i zastavama koje ćete na prvi pogled uočiti, nego u ljudima koji su tada pričali tu priču, u Hrvatima koji su sjedili u kokpitima prikazanih aviona i helikoptera”, rekao je Križanec i u ime ministra obrane još jednom zahvalio profesoru Mustaču na izložbi kao i kolegama u mirovini koji su odvojili vrijeme i prisustvom uveličali obilježavanje 30. obljetnice HRZ-a.

Profesor Mustač zahvalio je nazočnima na dolasku te naglasio kako je izložba posvećena zrakoplovcima, a zahvalio je i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu na angažmanu oko postavljanja izložbe.

“Izložba nosi naziv Modro nebo, a sastoji se od 70 slika koje su rađene zadnjih deset godina, odnosno od 2011. godine do danas. Zadnja slika je naslikana upravo ove godine. Rađene su tehnikom akvarel, gvaš i ulje na platnu u istim formatima”, rekao je Mustač i na kraju izložbe zahvalio brigadnom generalu Križanecu uručivši mu sedamdeset prvu sliku pod nazivom “Nebesko modri prasak” koja prikazuje višenamjenske borbene avione Rafale.

Izložba će biti otvorena do 22. prosinca, a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije “Zvonimir” od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.

U galeriji 'Zvonimir' otvorena izložba 'Modro nebo'U galeriji 'Zvonimir' otvorena izložba 'Modro nebo'U galeriji 'Zvonimir' otvorena izložba 'Modro nebo'U galeriji 'Zvonimir' otvorena izložba 'Modro nebo'U galeriji 'Zvonimir' otvorena izložba 'Modro nebo'U galeriji 'Zvonimir' otvorena izložba 'Modro nebo'