U HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-a | Foto: HRZ

U HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-a

Naš narod i Domovina očekuju da damo sve od sebe, sva naša znanja, iskustvo i energiju za čuvanje i razvoj novih sposobnosti HRZ-a i HV-a, istaknuo je general Križanec

Svečanim postrojavanjem u vojarnama “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici i “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem Hrvatsko ratno zrakoplovstvo obilježilo je u srijedu, 26. svibnja 2021. godine Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske.

Svečanostima su nazočili su zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Marinko Galović, zapovjednik 93. krila HRZ-a pukovnik Krešimir Ražov i drugi.

Tom prigodom pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uručena su promaknuća, odlikovanja, medalje, nagrade i pohvale za ostvarene rezultate izvršavanju zadaća.

Čestitavši pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Dan Hrvatske vojske te svim promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim zrakoplovcima, general Križanec je poručio: “Naš narod i Domovina s pravom očekuju da damo sve od sebe, sva naša znanja, iskustvo i energiju za čuvanje i razvoj novih sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske. Novi izazovi će od nas tražiti i pristupe koji će biti inovativni. Pokažimo spremnost i otvorene umove za promjene jer promjene dolaze. Poštovani zrakoplovci, hvala vam na dosadašnjem odricanju, radu i hvala vam na svim postignućima na koja sam izuzetno ponosan.”

U prigodnom obraćanju pukovnik Krešimir Ražov se osvrnuo na važnost svakog pripadnika u izgradnji oružanih snaga. “U vremenu od 30 godina smo izrasli u respektabilne Oružane snage, a potvrda tomu jesu i uspjesi pripadnika Oružanih snaga RH u međunarodnim operacijama potpore miru, rame uz rame elitnim postrojbama, našim parterskim zemljama članicama NATO saveza. Doprinos izgradnji Oružanih snaga RH moramo davati i danas kao djelatni vojnici i ponosni nasljednici onih koji su kroz vrijeme izgradnje i Oružanih snaga i naše Domovine dali najviše što su mogli ugraditi u temelje naše opstojnosti, a to je život”, rekao je pukovnik Ražov.

Čestitajući Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima 93. krila pukovnik Krešimir Ražov poželio je svima uspjeh u radu te poručio da budu ponosni jer su pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske.

U okviru svečanog programa služene su mise za sve poginule i nestale branitelje. U kapeli Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao” misu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata don. Marko Medo, a u Zemuniku je misa služena u vojarni u kapelaniji Svetog Gabrijela Arkanđela.

U HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-aU HRZ-u obilježen Dan HV-a, Dan HKoV-a i 30 godina HV-a