Foto: MORH/ K. Brigljević

U Mostanju i Maloj Švarči u obrani od poplava pomaže 100 vojnika

Pripadnici OS RH, njih 100, sa 12 motornih vozila angažirani su na punjenju vreća i izgradnji zečjih nasipa kao pomoć u obrani od poplava

Namjenski organizirane snage (NOS) Oružanih snaga RH sa 12 motornih vozila angažirane su danas, 12. ožujka 2018., u naseljima Mostanje i Mala Švarča kod Karlovca u Karlovačkoj županiji, na punjenju vreća i izgradnji zečjih nasipa kao pomoć lokalnoj zajednici u obrani od poplava.

NOS je sastavljen od 100 pripadnika Hrvatske kopnene vojske OS RH koji čine pripadnici Inženjerijske pukovnije, njih 60, i pripadnici Gardijske mehanizirane brigade, njih 40.

Zahtjev za angažiranjem vojnika OS RH za potrebe hitnih intervencija za pomoć u obrani od poplava u naseljima Mostanje i Mala Švarča u Karlovačkoj županiji uputila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Pripadnici Oružanih snaga RH s motornim strojevima angažirani su na aktivnostima u pomoći u obrani od poplava, tamo gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije te sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2720″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]